Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Απρίλιος 2016

WordPress Security 101 – εργαστήριο

Found.ation_Wordpress_Security101

Εισηγητές: Τάκης Μπουγιούρης, Στέφανος Γραμμένος και Γεράσιμος Μουρελάτος
στις 16 Απριλίου 2016 στο Found.ation
από τις 10:00 έως τις 17:00

Περιγραφή

Το Found.ation διοργανώνει με τις ευγενικές χορηγίες των Papaki και domain name .eu στις 16 Απριλίου, το σεμινάριο “WordPress Security 101”, όπου θα γίνει πλήρης και σφαιρική εισαγωγή στην ασφάλεια του WordPress.

Το σεμινάριο θα χωριστεί σε δύο μέρη: το θεωρητικό και το πρακτικό. Το θεωρητικό κομμάτι θα αφιερωθεί στην εισαγωγή στην ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων και στον ολοκληρωμένο τρόπο με τον οποίο αυτή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αμέσως μετά και με έμφαση στις απειλές που συναντώνται συχνότερα, θα γίνει αναφορά στην ασφάλεια των συστατικών συστημάτων στα οποία βασίζεται το WordPress (Linux, Apache, MySQL), χωρίς να παραλειφθεί και εκτενής αναφορά στις απαραίτητες τεχνικές ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμόζονται στο WordPress. Μετά την κάλυψη όλων των παραπάνω, το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με πρακτική εξάσκηση, πάνω σε ζητήματα ασφάλειας, σε σχεδόν πραγματικές συνθήκες.

Στόχος

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο στόχος είναι οι συμμετέχοντες να έχουν εξοικειωθεί με τα ζητήματα ασφαλείας του WordPress, με τη προϋπόθεση ότι διαθέτουν βασικές γνώσεις web development μέσω PHP, HTML, CSS και Javascript, καλή αίσθηση των λογισμικών Apache και MySQL, βασικές γνώσεις system administration σε λειτουργικά συστήματα Linux.

Info

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα μηνιαίο πακέτο Managed WordPress Hosting από το Papaki, ώστε να φτιάξουν το δικό τους WordPress site.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης από το Found.ation.

Κόστος συμμετοχής: Tο κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ, αντί της κανονικής τιμής των 140 ευρώ, χάρη στην ευγενική χορηγία των Papaki και domain name .eu. Συγκεκριμένος αριθμός δωρεάν συμμετοχών έχει προβλεφθεί και για ανέργους, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ σε ισχύ.

Εισηγητές: Τάκης Μπουγιούρης, Γεράσιμος Μουρελάτος, Στέφανος Γραμμένος

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το Found.ation.

Κόστος συμμετοχής: €30

Εγγραφή

Πίσω στα νέα