Νέα

Browser Wars – Το συνολικό ποσοστό των Internet Explorer παγκοσμίως πέφτει κάτω από το 50%

Στατιστικά χρήσης Internet Explorer 6 Ελλάδα

Οι "μάχες των browsers", γνωστές και ως browser wars αναφέρονται στον άτυπο πόλεμο ανάμεσα στους εναλλακτικούς browsers (Firefox, παλιότερα Netscape, Οpera, Safari, Chrome κλπ) ενάντια στον κυρίαρχο Internet Explorer της Microsoft. Μέχρι την εποχή που εμφανίστηκε ο Firefox και, επιτρέψτε μας να πούμε, άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο των browsers η παντοδυναμία του Internet Explorer (έκδοση 6 τότε) ήταν αναμφισβήτητη. Σιγά σιγά αυτό διαμορφώθηκε διαφορετικά, καθώς οι εναλλακτικοί browsers αποδείκνυαν την αξία τους. Ειδικά στο χώρο της ανάπτυξης εφαρμογών και ιστοσελίδων για το internet οι εναλλακτικοί browsers σύντομα υπερίσχυσαν.

Η ανατροπή του σκηνικού από τους εναλλακτικούς browsers (Firefox, Opera, Safari, Chrome, κλπ)

Μόλις σήμερα, η δημοφιλής και έγκριτη υπηρεσία διαδικτυακών στατιστικών StatCounter (άσχημο site αλλά δυνατή υπηρεσία) ανακοίνωσε ότι το ποσοστό της χρήσης όλων των εκδόσεων του Internet Explorer έπεσε κάτω από ορόσημο του 50%. Το νέο αυτό ανακοινώθηκε ακόμη και από το κανάλι "Money" του CNN. Η αξία αυτής της είδησης είναι καθαρά συμβολική και ψυχολογική, καθώς δεν άλλαξε πραγματικά κάτι. Παρολαυτά δείχνει ξεκάθαρα την τάση των χρηστών του διαδικτύου να απεμπλακούν από τη χρήση του Internet Explorer και να δώσουν δύναμη στις επιλογές τους, καθώς έχουν πειστεί για την ανωτερότητα των εναλλακτικών browsers απέναντί του. Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα στατιστικά του StatCounter για την Ελλάδα όπου οι εναλλακτικοί browsers και μάλιστα ο Firefox κυριαρχούν. Φαίνεται, λοιπόν, πως οι ελληνικές στατιστικές δεν είναι παντού αρνητικές.

Παγκόσμια στατιστικά χρήσης browsers από το StatCounter (μέχρι Σεπτέμβρη 2010)

Στατιστικά χρήσης browsers παγκοσμίως το 2010
Παγκοσμίως, ο Internet Explorer κάτω από το 50%.

Στατιστικά χρήσης browsers από το StatCounter στην Ελλάδα (μέχρι Σεπτέμβρη 2010)

Στατιστικά χρήσης browsers στην Ελλάδα το 2010
Στην Ελλάδα ο Firefox πρώτος, κοντά στο 50%.

H (περίεργη) περίπτωση του Internet Explorer 6

Η έκδοση 6 του Internet Explorer είναι μια έκδοση browser που προβλημάτισε και ταλαιπώρησε τους developers ανά τον κόσμο για χρόνια με την ανυπακοή της στα standards του διαδικτύου και τα μύρια bugs της. Στο Nevma, ως web developers, μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε αυτό. Με χαρά, λοιπόν, διαπιστώνουμε από τα στατιστικά του StatCounter ότι η χρήση του Internet Explorer 6 έχει πέσει σε επίπεδα οριακά χαμηλά. Τόσο μικρά που σύντομα θα έχουμε την πολυτέλεια να τον αγνοούμε πλήρως. Παγκοσμίως ο Internet Explorer 6 χρησιμοποιείται κατά 7.4% ενώ στην Ελλάδα κατά 3.3%, πάντα σύμφωνα με το StatCounter.

Παγκόσμια στατιστικά χρήσης Internet Explorer 6 από το StatCounter (μέχρι Σεπτέμβρη 2010)

Στατιστικά παγκόσμιας χρήσης Internet Explorer 6
Internet Explorer 6 παγκοσμίως - 7.4%.

Στατιστικά χρήσης Internet Explorer 6 από το StatCounter στην Ελλάδα (μέχρι Σεπτέμβρη 2010)

Στατιστικά χρήσης Internet Explorer 6 Ελλάδα
Internet Explorer 6 στην Ελλάδα - 3,3%.

Digital Recipes S02E05-Blog Post

02 Μαρτίου 2026

Digital Recipes S02E05 - AI: Η Νέα βιομηχανική Επανάσταση, Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Προσαρμογή S02E05

Σε αυτό το επεισόδιο του Digital Recipes, ο Γιάννης Καστορίνης και ο Τάκης Μπουγιούρης εξερευνούν την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) LLM ως μια νέα βιομηχανική επανάσταση.
Διαβάστε περισσότερα
Let’s chat

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε το επόμενο project σας.

view