Knowledge bαse

Παρασκευή 14 Νοέμβριος 2014

Ανανέωση της cache του Facebook

Κάποιες φορές, όταν επιχειρείτε να κοινοποιήσετε μια σελίδα ή ένα άρθρο από το site σας στο Facebook, ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι η εικόνα που επιλέγεται από το Facebook για την κοινοποίηση δεν είναι αυτή που έχετε επιλέξει να εμφανίζεται στο συγκεκριμένο URL. Συνήθως, όταν παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα, η εικόνα που εμφανίζεται αντιστοιχεί σε μια παλαιότερη δημοσίευση ή παλαιότερη έκδοση της σελίδας.

Αυτό ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι το Facebook διατηρεί το δικό του προσωρινό αρχείο (cached copy) για τα δεδομένα των σελίδων και δεν το έχει ενημερώσει ακόμα με τις αλλαγές που έχετε κάνει στη σελίδα ή το άρθρο.

Αν και οι πληροφορίες του Facebook θα ανανεωθούν χωρίς δική σας ενέργεια, ενδέχεται να περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να γίνει αυτό. Παρακάτω σας εξηγούμε πώς μπορείτε να επισπεύσετε αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιώντας τον Open Graph Object Debugger του Facebook για να προκαλέσετε την άμεση ανανέωση των πληροφοριών της σελίδας ή του άρθρου σας.

1. Συνδεθείτε στο Facebook με το λογαριασμό σας.

2. Επισκεφθείτε το URL: https://developers.facebook.com/tools/debug/

3. Εισάγετε το URL της σελίδας για την οποία το Facebook εμφανίζει λανθασμένη ή παλαιότερη εικόνα.

4. Πατήστε το κουμπί “Debug”.

enter_url

5. Πατήστε το κουμπί “Fetch new scrape information”.

fetch_new

6. Δοκιμάστε εκ νέου να κοινοποιήσετε τη σελίδα στο Facebook. Εάν το πρόβλημα με την εμφάνιση λανθασμένης εικόνας παραμένει, επικοινωνήστε μαζί μας.

Όλα τα άρθρα του knowledge bαse >>