Άρθρα Nevma

Πέμπτη 02 Σεπτέμβριος 2010

Κατασκευή ιστοσελίδας με τεχνογνωσία και αισθητική, από τη Nevma

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι το σύνολο των διαδικασιών εκείνων που πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε το περιεχόμενό μας να δημοσιευθεί και να είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Αυτή είναι η δουλειά που κάνει το Nevma για εσάς!

Η κατασκευή ιστοσελίδων απαιτεί το συνδυασμό τεχνογνωσίας και αισθητικής με τη σωστή μεθοδολογία

Η κατασκευή ιστοσελίδων απαιτεί το συνδυασμό τεχνογνωσίας και αισθητικής με τη σωστή μεθοδολογία

Τεχνογνωσία κι αισθητική

Για να κατασκευαστεί μια ιστοσελίδα με σωστό τρόπο πρέπει να ικανοποιούνται μια σειρά από απαιτήσεις, οι οποίες είναι τόσο τεχνικές όσο και εικαστικές. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα δε θα είναι ομοιογενές και δε θα μπορεί να εξυπηρετεί τους επιτυχημένα τους στόχους μας. Η δουλειά του κατασκευαστή ιστοσελίδων είναι να ισορροπήσει τις απαιτήσεις αυτές και να τις ικανοποιήσει στο μέγιστο βαθμό.

Ανάλυση απαιτήσεων για την κατασκευή ιστοσελίδας

Το πρώτο και βασικότερο βήμα είναι η ιστοσελίδα να αναλυθεί σωστά. Αυτό σημαίνει ότι ο κατασκευαστής της πρέπει να έχει εμβαθύνει στην προσωπικότητα του πελάτη του, είτε αυτός είναι μια μεγάλη εταιρεία είτε ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Αν ο τελευταίος έχει ήδη μια ιστοσελίδα από παλιά, οφείλει να ανιχνεύσει γιατί αυτή χρειάζεται ανανέωση. Τι σκοπό θα έχει η νέα ιστοσελίδα; Γιατί δεν τον εξυπηρετεί η παλιά ιστοσελίδα. Σε ποιους απευθύνεται και γιατί;

Μόνο γνωρίζοντας καλά το παρελθόν και το παρόν του πελάτη του μπορεί ο κατασκευαστής να προχωρήσει με ασφάλεια στην ίδια την ανάπτυξη της ιστοσελίδας. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα αλλά κρίσιμη και πρέπει να υπάρχει διάθεση και χρόνος και από τις δύο πλευρές ώστε να ολοκληρωθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα.

Σχεδιασμός ιστοσελίδας (web design)

Αφού αναλυθεί με πληρότητα και ακρίβεια η ιστοσελίδα μπορεί να προχωρήσει στο σχεδιασμό της. Στο σημείο αυτό τα ηνία αναλαμβάνει η δημιουργική δεινότητα του γραφίστα (web designer),  του ανθρώπου αυτού που μπορεί να αποτυπώσει γραφικά όλα αυτά που η ανάλυση έχει καταγράψει.

Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας δεν είναι απλή υπόθεση. Απαιτεί εμπειρία στο διαδίκτυο, γνώσεις σχετικά με την ευχρηστία των συστημάτων και των προγραμμάτων, δυνατότητα σύνθεσης νέων ιδεών και, φυσικά, καλλιτεχνικό πνεύμα. Μετά από αυτό το βήμα μια ιστοσελίδα έχει πάρει όψη. Μένει να πάρει και πνοή.

Σωστή ανάλυση, καλαίσθητος σχεδιασμός και ανάπτυξη με σύγχρονες μεθοδολογίες είναι τα βασικά δομικά υλικά για μια επιτυχημένη κατασκευή ιστοσελίδας

Για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας απαιτείται η συνεργασία ανθρώπων που διαθέτουν καλλιτεχνικές αρετές, από τη μία, και υψηλή τεχνογνωσία, από την άλλη

Ανάπτυξη ιστοσελίδας (web development)

Το καθοριστικό βήμα στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι η τελική ανάπτυξή της. Τότε η ιστοσελίδα αποκτά ζωή. Γίνεται λειτουργική, αποκτά περιεχόμενο και είναι πλέον έτοιμη για δημοσίευση.

Η ανάπτυξη (web development) απαιτεί πολύ καλή και συνδυαστική γνώση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών του διαδικτύου. Ο κώδικας πρέπει να είναι καθαρός, καλογραμμένος και αναγνώσιμος από τις μηχανές αναζήτησης, όλοι οι browsers να υποστηρίζονται με τον ομαλότερο τρόπο και η δομή να είναι καλά σχεδιασμένη και επεκτάσιμη.

Δημιουργικότητα

Σε όλη αυτή τη διαδρομή καταλύτη αποτελεί ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των ανθρώπων που αναλαμβάνουν την κατασκευή της ιστοσελίδας. Στο Nevma πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια επιτυχημένη ιστοσελίδα δε μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη δημιουργική παρέμβαση των ειδικών. Ο “ειδικός” οφείλει να είναι και να φαίνεται ειδικός. Και η μακριά λίστα επιτυχημένων ιστοσελίδων που έχουμε να επιδείξουμε το αποδεικνύει αυτό. (Ρίξτε μια ματιά στο potfolio μας)

Περιεχόμενο και προώθηση

Πιστεύουμε, ακόμη, η δημοσίευση μιας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο δεν είναι παρά η αρχή της ζωής της σε αυτό. Η πορεία της από εκεί και πέρα είναι μακριά, ενδιαφέρουσα και γεμάτη προκλήσεις. Μια πραγματικά ζωντανή ιστοσελίδα παρέχει χρήσιμο και πλούσιο περιεχόμενο που ανανεώνεται τακτικά και προκαλεί τους χρήστες της να επανέλθουν ξανά και ξανά. Το καλό περιεχόμενο είναι ο “βασιλιάς”, λένε αυτοί που γνωρίζουν το internet.

Αλλά για να γίνει γνωστή σε όσους απευθύνεται, μια ιστοσελίδα μετά την κατασκευή της, πρέπει να προωθηθεί σωστά και προσεκτικά. Το διαδίκτυο μας δίνει πλέον πληθώρα τρόπων προώθησης και προβολής, που περιλαμβάνουν online διαφημιστικές καμπάνιες (Google Adwords, Facebook campaigns), αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter, κλπ), email marketing (newsletters), διαφημιστικά banners κα.

Διαβάστε για τις υπηρεσίες μας εδώ!

Πίσω στα άρθρα