Knowledge bαse

Πέμπτη 04 Δεκέμβριος 2014

Πώς να δείτε τα email σας μέσω browser (webmail)

Θέλεις να δεις τα emails σου αλλά για κάποιο λόγο δεν είσαι στο γραφείο σου και στον υπολογιστή για να τα δεις μέσω του προγράμματος που σε βολεύει και χρησιμοποιείς. Μπορεί όμως και αυτό το άτιμο να σε πρόδωσε, να μη θέλει να σου δείξει τα μηνύματα σου ή να έχει τους λόγους του που δε το κάνει γιατί οι ρυθμίσεις που του έδωσες δεν είναι αυτές που περιμένει. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς.

Τι κάνεις;
Με ψυχραιμία και ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες θα δεις τα mails σου χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Ξεκινώντας, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχεις κρατήσει το όνομα και τον κωδικό χρήστη. Είναι οι κωδικοί που πήρες όταν δημιουργήθηκε ο λογαριασμός σου. Το username σου είναι η διεύθυνση email σου ενώ το password είναι μια σειρά από αριθμούς, γράμματα και σύμβολα, το οποίο καλό θα ήταν να είναι πολύπλοκο για να μη μπορέσει κάποιος τρίτος να το παραβιάσει, τουλάχιστον όχι με ευκολία. Μην αμελήσεις να τον έχεις κάπου σημειωμένο για να ανατρέξεις όποτε τον χρειαστείς.

Για λόγους ασφάλειας εμείς δε διατηρούμε passwords χρηστών.

Μπορούμε μόνο, αν θέλεις, να κάνουμε reset το password και να σου στείλουμε το νέο. Σε αυτή τη λύση θα καταφύγεις μόνο αν δε μπορείς να μπεις καθόλου στο webmail.

login

Αν θυμάσαι τον κωδικό σου αλλά θέλεις να τον αλλάξεις, δεν θα δυσκολευτείς και δε θα είναι η περιπέτεια του μήνα αρκεί να συνδεθείς στο webmail σου και να πατήσεις στην επιλογή “Αλλαγή κωδικού email”. Εισάγεις τον νέο κωδικό 2 φορές (μια σε κάθε πεδίο), για να είσαι σίγουρος ότι τον έγραψες σωστά, και έτοιμος ο νέος κωδικός.
Απλό δεν ήταν;

login

Στο θέμα μας τώρα, πηγαίνοντας στη σελίδα https://mail.το-όνομα-του-site-σου.gr:2096 (π.χ. https://mail.nevma.gr:2096) και πραγματοποιώντας σύνδεση με το e-mail και το password τα emails σου βρίσκονται ήδη μπροστά σου.

Να ξέρεις όμως πριν μπεις στη σελίδα που κάνεις την εισαγωγή Username-Password και μόνο τη πρώτη φορά θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου, το οποίο λέει ότι πρέπει να επιβεβαιώσεις πως όντως θέλεις να συνεχίσεις. Εκεί θα επιλέξεις “Αποδέχομαι” και στη συνέχεια ΟΚ. Μη τρομάξεις δεν είναι κάτι παράξενο.

Σε κάποιους browsers το μήνυμα που εμφανίζεται μπορεί να μοιάζει με αυτό της παρακάτω εικόνας:

certificate

…Καλώς όρισες στα mail σου!

Όλα τα άρθρα του knowledge bαse >>